Adopta un pelut

Terra Viva. Associació Protectora d'Animals de la Garrotxa

Qui som?

Qui som

Protectora Terra Viva és una  associació sense ànim de lucre creada amb la finalitat d’ACOLLIR, CUIDAR i ESTIMAR els animals que arriben a les nostres instal·lacions, així com promoure l’ ADOPCIÓ,  fomentar la PROTECCIÓ i el RESPECTE envers els animals en general, i sensibilitzar sobre la lacra del maltracte i l’abandonament.  També volem crear consciència sobre la importància de l'IDENTIFICACIÓ (xip)  i l'ESTERILITZACIÓ dels gats i gossos. Finalment, duem la GESTIÓ DE LES COLÒNIES DE GATS DE CARRER, i intentem visibilitzar la duresa de les seves condicions de Vida.

 

FILOSOFIA

Creiem fermament en la importància d’observar i de conèixer bé a aquests éssers tan especials, saber com es comuniquen, què necessiten i com són perquè puguin tenir una Vida feliç;  treballem des del vincle, i en el cas concret dels gossos, també des de l’educació canina en positiu (basada en la llibertat, el respecte i la confiança)  

 

SERVEIS

1.       Recollida d’animals abandonats o perduts

2.       Acollida dels animals treballant pel seu benestar i equilibri emocional.

3.       Gestió d’Adopcions

       Sensibilització ciutadana

4.       Gestió i control de colònies de gats de carrer


5

Com col·laborar

APADRINA
La modalitat d’apadrinament es basa en fer una aportació econòmica mensual de 5 euros com a mínim (no hi ha import màxim), dedicats a l’animal que tu escullis, i que passarà a ser el teu fillol/la. Com a padrí/na tindràs la opció de venir a la protectora a passejar-lo i passar estona amb ell/a (prèvia coordinació de les visites amb l’equip de treballadors de la prote). Per a nosaltres, l’APADRINAMENT és MOLT IMPORTANT, no només per l’aportació econòmica, sinó també perquè els padrins que venen assíduament a passejar els seus fillols creen un vincle molt bonic amb l’animal i es converteixen en una referència important per a ell.
>Si vols apadrinar algun gat o gos, envia’ns un mail a protectoraterraviva@gmail.com especificant-nos quin animal vols que sigui el teu fillol!
CASA D'ACOLLIDA
No tothom pot adoptar o pot apadrinar un animal, però si tens temps, ganes i espai potser pots acollir un animal a casa teva. L’animal segueix sent de la protectora i ens ocupem de totes les despeses veterinàries (quan n’hi ha) i de l’alimentació (si la persona que acull no ho pot assumir), però viu temporalment en una casa, amb un ambient familiar i amb moltes més atencions de les que podem donar des de la protectora. La durada de l’acollida es consensua entre la família que s’ofereix i la protectora, depenent de cada cas, i sempre es comptarà amb l’ajuda i l’acompanyament dels professionals de la protectora. Finalment, en totes les modalitats d’acollida, la família que acull té l’oportunitat d’adoptar l’animal si així ho decideix.
HI HA DIFERENTS FORMES D'ACOLLIDA:
• Acollida indefinida:
• Acollida temporal
• Acollida d’hivern
• Acollida terapèutica
• Acollida per convalescència
• AlletadoreS
>Si voleu ser casa d'acollida envieu-nos un mail a protectoraterraviva@gmail.com
VOLUNTARIAT
La màgia del voluntariat està en aportar l’Amor, el Compromís i les Habilitats que cadascú té, de forma solidària, per millorar la qualitat de Vida d’altres éssers vius. El benestar dels animals de Terra Viva està al capdamunt de tot, i tant la feina dels treballadors com l’ajuda del voluntariat SEMPRE estarà encaminada a allò que sigui el millor per a ells.
ÀREES DE VOLUNTARIAT:
• Passeig, socialització i acompanyament de gossos (en franges horàries concretes)
• Socialització i acompanyament de gats (en franges horàries concretes)
• Voluntariat de fires, esdeveniments i captació de recursos
• Voluntariat de continguts educatius
• Mainaderes i acollida terapèutica
• Voluntariat professional àrea etològica
• Voluntariat professional en altres àrees (veterinaris, teràpies alternatives, jardiners, fusters, electricistes, transportistes, paletes, periodistes, informàtics, etc.)
• Voluntariat de neteja i manteniment.
Mail del departament de voluntariat: voluntariatterraviva@gmail.com
APORTACIÓ ECONÒMICA PUNTUAL
Pots ajudar-nos fent un donatiu econòmic puntual amb una transferència al nostre compte corrent. Pots donar el que vulguis, no hi ha mínim ni màxim!
Compte bancari BBVA: ES9401824253320201531275
COMPRA EL QUE NECESSITEM
COMPRA EL QUE NECESSITEM
Preferim la compra de proximitat, però com que no sempre és possible, aquí podeu veure la nostra llista de desitjos d’Amazon, on hi ha productes que necessitem i regals pels animalets de la protectora. Podeu comprar-ho des d’aquí i ens ho enviaran directament a la protectora, o podeu comprar-ho on vulgueu i ens ho veniu a portar!
https://amzn.eu/e1H6HGr
FES-TE TEAMER (UN EURO AL MES)
Sembla poca cosa... i aquest és el secret: hi ha molta gent que pot donar 1 euro al mes, i si molta gent el dóna, podem sumar molts euros!!
https://www.teaming.net/associacioprotectorad-animalsterraviva

Condicions d'adopció

1. El primer pas a realitzar és enviar-nos un mail a protectoraterraviva@gmail.com. T'enviarem un qüestionari bàsic que has d'omplir i reenviar-nos. Allà pots especificar quin animal t'interessa. Amb aquest primer pas els nostres educadors poden saber si l'animal escollit és viable o et podran assessorar i ajudar a trobar un altre company que encaixi millor.

2. Si les valoracions són positives, ens posarem en contacte amb tu per fer les gestions inicials i  per venir a conèixer els nostres animals. 

3. . Un cop escollit l'animal i abans de formalitzar l'adopció es fa una pre-adopció de 15 dies per assegurar-te que hi ha una bona convivència  i que estas segur/a que el vols adoptar. Si tot ha anat bé, passat aquest període formalitzarem el contracte d'adopció definitiu. Si no és el cas, no passa res, es retorna l'animal i s'en pot buscar un altre si ho desitges.   

Per adoptar un animal has de ser major d'edat, presentar el teu DNI, firmar el contracte d'adopció i abonar la taxa d'adopció al Consell Comarcal de la Garrotxa. (se't demanarà en el moment de fer el contracte de pre-adopció).  En el cas de voler adoptar un gos considerat potencialment perillós, t'assessorarem sobre els tràmits legals que cal fer per poder adoptar-lo. 


TAXES I PREUS

Adopció gos: 111'17 euros

Adopció gat: 52'03 euros

Amb el pagament d'aquesta taxa hi entra l'ESTERILITZACIÓ, VACUNACIÓ, DESPARASSITACIÓ I XIP ( es fa amb els nostres centres veterinaris)

Amb animals de + de 7 anys o amb alguna malaltia crònica L'ADOPCIÓ ÉS GRATUÏTA

Els nostres educadors t'acompanyaran i t'assessoraran durant tot el procés i també en l'adaptació posterior de l'animal a casa, o en qualsevol situació en que enspuguis necessitar.