Adopta un pelut

Galgos112

Qui som?

Galgos112 està format per un grup de persones, totes voluntàries, que tenim una finalitat comuna: donar a conèixer al món la realitat dels gossos llebrers, llebrers i podencs, a Espanya alhora que canviem aquesta situació.


Els anys d'experiència ens han ensenyat que la solució a la sobreexplotació i maltractament que sofreixen els gossos de caça en general i els llebrers i podencs en particular, no se solucionarà si no canvia la mentalitat de les moltes persones que encara els veuen com a simples eines. Perquè aquest canvi succeeixi és necessari tenir un bon cos normatiu, que ha de ser degudament aplicat, així com aprofundir a l'educació de la nostra societat.


En Galgos112 centrem part important del nostre esforç a aconseguir aquest canvi. L'associació ha anat incrementant la seva presència al territori amb el pas del temps. En els seus inicis Galgos112 comptava amb voluntaris a Girona, Barcelona, València, Sevilla i Madrid. A dia d'avui hi ha delegacions en tots aquests llocs més Tarragona, Lleida, Castelló, Alacant, Múrcia, Màlaga, Saragossa, La Rioja, Cantàbria, Astúries, la Corunya i Pontevedra. A més col·labora de forma assídua amb les associacions Greyhound Friends a Holanda i Bèlgica, Llebrers Ethique Europe a França i Bèlgica i Progetto Llebrer Onlus a Itàlia.


Per aconseguir els seus objectius, l'associació treballa en tres àrees molt bé definides:

  • Col·laboració en l'adequació i compliment de la legislació referent a animals de companyia en els nivells municipal, autonòmic, estatal i comunitari.
  • Elaboració de programes educatius destinats a diferents rangs de població (escoles, institucions, associacions…).
  • Gestió d'adopcions de llebrers i podencs que viuran en famílies com a animals de companyia.

Galgos 112 està degudament registrada en el Registre d'Associacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya (nº 36861 de la secció primera de la província de Girona), compleix la legislació vigent en matèria d'associacions i ha estat reconeguda com a associació sense ànim de lucre, per la qual cosa tots els diners que recaptem es destina íntegrament a ajudar als llebrers i podencs

Com col·laborar

Un dels valors més importants en Galgos112 i en la nostra filosofia de funcionament, és el grup humà que compon la nostra associació: els nostres socis. Els socis de Galgos112 amb les seves aportacions periòdiques fan possible que els engranatges de la nostra associació segueixin rodant dia després de dia.
L'activitat de Galgos112 comporta enormes despeses, sobretot veterinaris, als quals hem de fer front si volem continuar prestant l'ajuda que precisen els gossos que cada setmana ens arriben malferits. S'ha de tenir en compte que Galgos112 és una organització sense ànim de lucre que destina el 100% dels fons a ajudar a llebrers i podencs d'una o una altra manera.
L'única forma que tenim de mantenir-nos a flotació és la implicació de persones anònimes. Quan moltes persones s'impliquen ajudant-nos; fent, per exemple, una petita aportació; aconsegueixen que puguem seguir lluitant, mirant cap a endavant, i salvant a més llebrers, als quals no podríem atendre sense la seva ajuda. Més a baix podreu accedir al formulari d'alta i podreu fer-vos soci mitjançant una aportació econòmica periòdica mínima de 40 € anuals o 10 € trimestrals. Si et va bé, aquestes aportacions econòmiques podeu augmentar-les fins que us sembli adequat. Per a nosaltres no és tan important la quantitat com saber, que en la mesura del possible, cadascun aporta allò que pot segons les seves possibilitats. I la intenció d'ajudar a llebrers i podencs és el que explica. I agraïm qualsevol petit esforç que la gent pugui regalar-nos. Les petites aportacions són les més importants. Si després de llegir aquesta informació creus que fer-te soci de Galgos112 no s'adapta a la teva situació, pots optar per alguna de les altres possibilitats de col·laboració econòmica que tenim en l'associació: una donació puntual de la quantitat que puguis aportar, l'apadrinament d'un animal concret en una situació especial o els reduïts microdonatius de la plataforma Teaming que es redueixen a 1 € mensual.
Una de les opcions més utilitzades per ajudar a la nostra associació en la seva labor diària són les donacions puntuals. Aquest mecanisme us permet col·laborar puntualment amb la quantitat econòmica que cregueu més convenient. I ho podeu fer en resposta a algun esdeveniment urgent que estigui ocorrent o pel simple fet d'ajudar amb el que puguis.
Les petites aportacions d'aquells que no poden col·laborar periòdicament ens ajuden a salvar moltes vides i a rescatar a molts més animals de la misèria del maltractament i l'abandó. Cada petita ajuda salva vides…
La primera opció per fer-nos una donació és la d'ingressar-nos directament la quantitat que creguis convenient al nostre número de compte:
IBAN (“La Caixa”)
ES10 2100 8104 20 2300053880
O bé, podeu utilitzar una altra de les opcions que consisteix a utilitzar la plataforma segura de pagament denominada Paypal®. Pots utilitzar-la a través del teu compte de Paypal® si la tinguessis, i si no tens compte en aquesta plataforma, també pots utilitzar el servei de pagament per targeta de dèbit o crèdit que la mateixa plataforma us proporciona.
Una de les opcions més utilitzades per ajudar a la nostra associació en la seva labor diària són les donacions puntuals. Aquest mecanisme us permet col·laborar puntualment amb la quantitat econòmica que cregueu més convenient. I ho podeu fer en resposta a algun esdeveniment urgent que estigui ocorrent o pel simple fet d'ajudar amb el que puguis. Les petites aportacions d'aquells que no poden col·laborar periòdicament ens ajuden a salvar moltes vides i a rescatar a molts més animals de la misèria del maltractament i l'abandó. Cada petita ajuda salva vides…
Podeu utilitzar una altra de les opcions que consisteix a utilitzar la plataforma segura de pagament denominada Paypal®. Pots utilitzar-la a través del teu compte de Paypal® si la tinguessis, i si no tens compte en aquesta plataforma, també pots utilitzar el servei de pagament per targeta de dèbit o crèdit que la mateixa plataforma us proporciona.
Cada vegada que organitzem un stand s'acosten moltes persones a interessar-se pel món dels llebrers. I ens solen demanar de quina manera poden col·laborar amb l'associació… I en moltes ocasions la situació d'aquestes persones no els permet ni adoptar, ni acollir i fins i tot no tenen molts recursos per poder tirar-nos un cable en la nostra labor diària.
Per a tota aquesta gent, per donar-los l'oportunitat de participar en aquesta labor tan bonica, se'ns va ocórrer crear un grup de microdonacions a través de la plataforma Teaming.
És molt senzill… Et dónes d'alta en el grup a través de Teaming i participes immediatament amb l'aportació d'un euro al mes durant tot l'any. Tan sol un euro mensual!
La primera reacció a qui oferim aquesta opció és la de pensar que amb un euro no anem a poder fer gran cosa. Però està molt lluny de la realitat. A poc a poc, aquest grup va creixent i expandint-se per la xarxa… I, al final, aquestes petites aportacions de molta gent desinteressada acaben convertint-se en un ingrés mensual molt necessari per als nostres animals.
Us animem a unir-vos al nostre grup de Teaming!!!
La Botiga Solidària de Galgos112 és una de les formes que ens ajuda a finançar tota l'activitat de la nostra associació.
La majoria de productes que venem en la tenda solidària de Galgos112 són productes que realitzen col·laboradors de l'associació i molts d'ells són totalment artesanals. El 100% dels beneficis de tots aquests productes reverteixen directament en el rescat i cura dels nostres gossos.
Tot el que compreu aquí servirà per salvar més vides i seguir en el procés de canviar la nostra societat cap a un lloc on llebrers i podencs no segueixin patint la xacra del maltracto animal.
A continuació aneu a poder veure una mostra variada d'alguns dels nostres productes: des de la bijuteria per posar-te maca, fins al collaret a joc per al teu gos, fins al llibre que et servirà per conèixer-li una mica més.
Moltes gràcies per estar aquí i ajudar als nostres benvolguts llebrers i podencs.
Molts dels llebrers que arriben a Galgos112 han estat rescatats de l'abandó per protectores o particulars, i no han viscut mai en un entorn familiar. A més, moltes vegades han estat maltractats, ja sigui física o psíquicament, i arriben amb una gran falta d'autoestima.
Amb l'acolliment temporal se li dóna al llebrer l'oportunitat d'introduir-se en un espai familiar que li permet sociabilitzar-se en els àmbits que necessiti. També se li ajuda a recuperar-se de les seves ferides físiques i/o emocionals si és necessari.
L'acolliment temporal és el pas previ a l'adopció. Té una durada limitada, que pot anar de pocs dies a diversos mesos, depenent de les necessitats del gos i de la disponibilitat temporal de la casa d'acolliment, que avisa a Galgos112 de la seva disponibilitat abans de cada cas.
Les cases d'acolliment són el puntal que ens permet realitzar totes les labors de salvament i reinserció dels nostres gossos. A part, són molt necessàries ja que ens ajuden a fer una valoració de cada llebrer que ens serà molt útil a l'hora de trobar la família adoptiva més adequada per a cadascun d'ells.
Els llebrers són animals acostumats a viure en grup, per la qual cosa no és problema que a la casa d'acolliment ja visquin un o més gossos sinó tot el contrari, ja que l'altre gos ensenyarà al llebrer pautes de comportament i de relació amb les persones. A més, molts llebrers poden conviure perfectament amb altres animals, com a gats.
Pots pensar que l'acolliment és dur, ja que implica separar-te del llebrer una vegada acaba aquest període, però els que hem estat casa d'acolliment alguna vegada garantim la satisfacció que produeix veure que el gos que va arribar fet una despulla, amb inseguretats, de vegades malalt, es marxa sa, alegre i confiat.
Sense la inestimable ajuda de les cases d'acolliment, molts llebrers mai haurien pogut ser adoptats.

Condicions d'adopció

L'adopció és una dels vessants més actius a la qual es dedica la nostra associació: la reinserció d'animals explotats pel món de la caça. Galgos 112 gestiona tot el procés de salvament de qualsevol dels nostres lllebrers des de l'inici fins a fer oficial l'adopció per una família definitiva.

El primer pas és tenir molt clar, tant el futur adoptant com la seva família més propera, la intenció d'adoptar un llebrer o un podenc, que es convertirà en un més de la família, i la tinença del com, suposarà unes responsabilitats que mai es poden deixar de costat. Un llebrer (com un altre animal de companyia) no és alguna cosa que es pugui desatendre quan no ens ve de gust.Si has avaluat els pros i els contres i estàs decidit a adoptar més a baix trobaràs l'accés al nostre formulari d'adopció, mitjançant el qual, aconseguirem tota la informació necessària per dur a terme un adopció reeixida.

Formulari d'adopció


Si penses que no pots responsabilitzar-te a llarg termini però vols ajudar a un llebrer o un podenc, planteja't ajudar-nos sent casa d'acolliment temporal.

Formulari d'acollida temporal


Quan rebem la teva sol·licitud d'adopció, ens posarem en contacte amb tu per concertar una visita prèvia. Quan tinguem tota la informació necessària, et proposarem un llebrer o podenc adequat a la teva sol·licitud. El llebrer o podenc no només se't lliurarà ja vacunat. D'acord amb la normativa vigent, en Galgos 112 lliurem als llebrers i podencs vacunats, desparasitats, esterilitzats i amb microxip.Amb cada sol·licitud d'adopció comença una cadena de treball enfocada en tots els seus passos a aconseguir una adopció reeixida. Primer, algun dels voluntaris de l'associació es desplaça al domicili del sol·licitant per conèixer-ho i tractar de trobar el llebrer o podenc més adequat per a ell i la seva família. Si el sol·licitant ha mostrat preferència per algun o alguns dels nostres gossos estudiem les possibilitats d'adaptació ràpida i reeixida d'aquests. I en cas de no ajustar-se a les seves necessitats busquem algun que se li sembli, atès que entenem que cadascun pugui tenir algun tipus de preferència en particular. Tot això requereix temps, dedicació, i compenetració de l'equip de persones que formem l'associació: voluntaris, col·laboradors, cases d'acollida…Galgos112 no és una tenda on s'ofereixen gossos de raça a bon preu. Galgos 112 és una associació de rescat i recuperació d'animals maltractats. El 99’9% dels gossos que passen per la nostra associació han viscut situacions de misèria, han estat abandonats, han passat gana, molts han sofert alguna lesió física o emocional, d'aquí el nostre esforç a trobar per a cadascun, una família que li pugui oferir una adaptació correcta. Per a nosaltres l'adopció és un acte de generositat cap a un animal necessitat que reportarà a la seva família tant o més afecte del que rebrà. En realitat, el nostre procés d'adopció se centra a trobar la millor família per a cadascun dels animals que rescatem. I no a l'inrevés.Si la teva intenció és escollir entre una galeria de llebrers el que et sembli més bonic, sense importar les necessitats de cadascun dels animals, Galgos112 no és l'opció que has d'escollir.