Adopta un pelut

Asociación Defensa Équidos (ADE)

Qui som?

L'any 2001, tot veient la falta absoluta de protecció que hi havia envers els cavalls, ases i mules, vam fundar la que va ser la primera protectora d'èquids de l'Estat Espanyol.

Inconscients de la quantitat de cavalls abandonats que hi havia pertot arreu, vam fer-la a casa nostra, creient que trobaríem un cavall o dos l'any, però de seguida n'estàvem recollint un o dos per setmana.

Més de 700 cavalls, ases i mules han tingut una segona oportunitat, i amb ells moltíssims gossos, gats, gallines, ànecs, cabres, ovelles, porcs, cotorres , coloms, fures, conills i tot tipus d'animals en situació desesperada.

Ara, per sort, han anat sortint protectores  especialitzades en altres animals i també santuaris per a animals de granja, i això ens ha tret pressió. Tot i així, hem hagut d'obrir un segon refugi a l'Anoia, i ja el tenim ple.

ADE té al seu càrrec uns 200 animals , dels quals 55 són cavalls. Tenim en adopció cavalls de diferents edats, gossos, gats, i sovint conillets o altres animals.

Molts, per raó d'edat o per pertinença a una manada o grup des de fa molts anys, ja seran a ADE de per vida.

Tots es poden apadrinar i visitar sempre que es vulgui.
Com col·laborar

Per desgràcia, la nostra necessitat més urgent és poder pagar les factures que produeixen els nostres amics, tant de menjar com de veterinaris i altres. Per això pots ajudar-nos fent -te soci o padrí des de 10 euros/mes, amb la qual cosa pots visitar-nos sempre que vulguis; o fer-te teamer, amb només 1 euro al mes.
Des d'una cotorreta a una vaca, tot passant per cavalls , ruquets, ponis... animals agraïts i desitjant ser estimats.
Els gossos més dolços del món, els cavalls mes agraïts i els animals més bonics t'esperen per formar part de la teva família.
El teaming (formar part d'un equip) és la fórmula més económica per ajudar-nos. Amb només 1 euro al mes, que ens arriba íntegre, ens ajudes sense ser una càrrega per a la teva economia. I per a nosaltres cada euro compta molt.

Condicions d'adopció

Cavalls :


Els cavalls o èquids d'ADE es cedeixen a particulars mitjançant un contracte d'adopció i després d'una visita prèvia.

Les/Els adoptants han de tenir un espai gran per estar lliures,, viure acompanyats d'altres cavalls o èquids, tenir aigua corrent, aixopluc per a sol i pluja i garantir la seva cura i que tinguin cobertes totes les seves necessitats.

Es poden muntar amb delicadesa, i demanem que no es vegi el cavall només com una eina per ús sinó com un company de vida.

La titularitat sempre és d'ADE, no es poden regalar, vendre o cedir a un tercer sense fer un canvi de contracte i sense el nostre consentiment.

Els mascles es donen capats i les eugues no poden criar, perquè ja hi ha massa cavalls al món.

I qualsevol problema o canvi s'ha de comunicar a ADE..


Per ajudar en les despeses del refugi, demanem 250 euros de donatiu per cavall sa i jove (tots surten xipats  i vacunats) i que l'adoptant es faci soci per 10 euros al mes, per ajudar-nos a mantenir els coixos i vellets que generalment no vol ningú. Si s'adopta un d'aquests no té cap cost.
Gossos, gats etc.

Fem visita previa, contracte d'adopció i seguiment,  i surten del refugi  esterilitzats,  xipats i vacunats.

Demanem un donatiu voluntari, que cobreixi una part de les despesses que ha produït.