Adopta un pelut

A.P.A.G. d'Animals de Granollers

Qui som?

L'Associació Protectora d'Animals de Granollers (APAG), és una associació sense ànim de lucre amb l'objectiu principal de vetllar pel benestar animal. Es recullen animals de companyia perduts i abandonats, se'ls acull i se'ls cuida fins tornar a trobar una nova llar per ells. Es realitzen controls de colònies de gat.

També es procura sensibilitzar a la població davant del maltractament animal i l'abandonament, assistint a fires i fent xerrades a escoles i grups. 

D'altra banda també s'intenta col·laborar amb diferents centres de formació, escoles, acadèmies i universitats, per tal que els seus estudiants puguin realitzar les seves pràctiques amb nosaltres.

Per últim també col·laborem amb diferents entitats socials per tal de promoure projectes de voluntariat.


Contacta amb nosaltres

Condicions d'adopció


Perquè adoptar?
Si vols tenir un animal de companyia, és recomanable adoptar a un dels milers que viuen en Refugis de tot el país abans de comprar. La compra impulsiva d’un animal porta sovint a un abandonament. Si adoptes un animal, a més d’oferir una segona oportunitat, no fomentes el seu negoci. La majoria dels animals de les botigues de mascotes provenen de criadors amb pocs escrúpols, i pateixen malalties hereditàries provocades per l’endogàmia tan àmpliament utilitzada per aconseguir el pedigrí.

Com adoptar
Tots els animals s’adopten mitjançant un contracte d’adopció i es necessita presentar el DNI de l’adoptant. Les adopcions es realitzen de forma ràpida i sense dificultats, però també de forma molt personalitzada i adaptant-se a les necessitats del nou propietari. Demanem mantenir contacte posterior a l’adopció amb la família per assessorar-la davant l’adaptació i els possibles dubtes.


Preguntes que s’ha de fer si pensa adoptar un animal

1 – Està disposat comprometre’s per tota la vida?

  • Vida mitjana d’un gos: 10-16 anys i d’un gat: 15-18 anys
  • no adoptar per impuls, sinó per acord de tota la família
  • verificar que cap membre de la família és al·lèrgic o asmàtic
  • es fa responsable de la seva educació, alimentació, higiene i salut i de qualsevol problema que pugui causar
  • ha de complir amb els deures cívics

2 – Disposa de recursos econòmics per mantenir en òptimes condicions un animal?
3 – Té nens petits i/o altres animals?
4 – Disposa de temps per dedicar a l’animal?
5 – Disposa d’espai a la seva llar?
6 – Què farà de l’animal quan viatgi o vagi de vacances?
7 – Té intenció de canviar de domicili en els pròxims 10-15 anys?